Sanne.
Sanne werkt graag met zeer hoogbegaafden en creatief begaafden. Gevoelige kinderen die zich bijvoorbeeld anders en onbegrepen voelen, niet goed in het schoolsysteem passen en daardoor kunnen vastlopen. In de begeleiding gebruikt ze onder andere technieken uit de positieve psychologie, oplossingsgerichte therapie en ACT.
Binnen positieve psychologie wordt uitgegaan van de positieve karaktereigenschappen van de persoon. De nadruk ligt op het verbeteren van het welbevinden en niet alleen op wat er niet goed gaat. Het is niet zo dat vervelende gevoelens en gedachten geen plaats mogen hebben, of dat je altijd alleen maar gelukkig moet zijn. Maar door meer inzicht te krijgen in je sterke punten en door wetenschappelijk onderbouwde oefeningen kunnen er meer positieve emoties ervaren worden waardoor je beter in je vel kan gaan zitten.
Met technieken uit de oplossingsgerichte therapie kan er gewerkt worden aan haalbare doelen en praktische, werkbare oplossingen. Doordat deze beiden vanuit het kind zelf komen kan zelfvertrouwen opgebouwd worden en kan er in kleine stappen geoefend worden.
ACT richt zich op het flexibel omgaan met uitdagingen en hindernissen. In plaats van jezelf vastdenken en blijven hangen in negatieve emoties kan er geoefend worden met het omgaan met deze gevoelens zodat deze je minder raken. Door aandacht te geven aan het hier en nu, en wat er volgens het kind écht belangrijk is, kan het kind dingen gaan ondernemen op basis van die waarden.